Vedligeholdelse

Vedligeholdelse af dit tagpaptag

Boligejere med et korrekt udført tagpaptag med to lag kan sove trygt, selvom det regner, rusker og sner udenfor. Boligejere kan regne med mindst 50-års levetid på et korrekt udført tagpaptag med to-lags SBS-løsning. Men for at sikre den lange levetid – og måske endda få endnu flere år ud af taget – er det vigtigt at vedligeholde det løbende.

Moderne tagpap skal i sig selv ikke vedligeholdes, men for at sikre taget en lang levetid samler vi her en række gode råd om, hvordan hele taget skal vedligeholdes, så man opnår den lange levetid.

Hvis du skal sikre dit tag den længst mulige levetid, er det derfor en god idé at kigge taget efter løbende og lave en enkel vedligeholdelse.

Når du vedligeholder taget, så sikrer du den lange levetid og undgår skader, der kan gå ud over den underliggende tagkonstruktion.

Få et tilbud


    Udfyld formularen, så besigtiger vi din opgave og udregner et uforpligtende tilbud i overensstemmelse med dine ønsker.

    Vi vender tilbage på din henvendelse hurtigst muligt – senest indenfor 24 timer.

    Vi er medlem af

    Lad tagdækkeren klare følgende opgaver

    Reparation af større revner og buler

    Moderne tagpap har stor styrke og elasticitet og vil derfor under normale forhold kunne holde i mange år uden reparationer og udskiftning. Sker der alligevel en perforering af tagpappet, så kan vi hjælpe dig med at reparere det ved at svejse et nyt stykke tagpap på.

    Dampbuler

    I nogle tilfælde kan der opstå såkaldte dampbuler. Det vil sige luftlommer mellem de to lag tagdækning, der hæver, når solvarmen får luften til at udvide sig. Vi kan hjælpe dig med at skære dampbulerne op, klæbe dem ned til underlaget og dække reparationen med et nyt stykke tagpap.

    Sådan får du dit tagpaptag til at holde (næsten) evigt

    Vi giver dig her de bedste råd til løbende at vedligeholde dit tagpaptag.

    1

    Efterse taget to gange om året

    Det almindelige vedligehold af et tagpaptag indebærer, at man to gange om året går op på taget for at kontrollere tagets tilstand.

    2

    Du skal feje taget

    Man skal feje taget fri for blade og snavs. Hvis der har været håndværkere på taget for at udføre arbejde på en anden bygningsdel, så bør man efterse taget for søm, skruer og andre materialerester.

    3

    Rens tagnedløb og tagrende

    Man skal rense tagnedløb og tagrender for blade og andet. Samtidig skal man tjekke, at der er et bladfang i hvert tagnedløb. Dette bladfang forhindrer, at blade grene og andet kommer ned i afløbsrøret og tilstopper systemet.

    Man kan selv sætte et nyt bladfang i, hvis der er behov for det.

    Hvis der er træer tæt på bygningen, kan det være nødvendigt at rense tagbrønde mere en to gange om året.

    4

    Fjern løse skifersten

    Fjern løse skifersten, der har samlet sig i skotrende, bag ovenlys og lignende.

    Tagpappen er fra fabrikken fremstillet med et overskud af skifersten, der i de første par år vil blæse sammen på taget. Tabet af denne overskudsskifer har ikke indflydelse på tagets levetid.

    5

    Tjeks tagets kanter

    Man skal efterse tagets kanter for revner i inddækningen. Kontroller også, at aluminiumskapslen sidder godt fast – hvis ikke, kan den eftersømmes med aluminiumssøm.

    6

    Efterse fuger

    Inddækningen er normalt afsluttet med en liste og fuge når tagfladen støder op mod en mur eller en muret skorsten.

    Fuger er ret udsat for blandt andet sollys. Tjek derfor, at den ikke er revnet, knækket eller sidder løs.

    Elastiske fuger omkring fugeskinner mv. skal tjekkes, og om nødvendigt udskiftes hvert femte år.

    7

    Undersøg hætter, ovenlysvinduer etc.

    Hætter, ovenlysvinduer, skorstene osv. skal man også tjekke. Undersøg også, at inddækningen og fugen er hel og ubeskadiget.

    Flangeinddækninger skal tjekkes med fugemasse hvert femte år.

    8

    Sne skal som hovedregel ikke fjernes

    Man skal normalt ikke fjerne sne fra taget, da taget er beregnet til at kunne bære snelasten.

    Hvis man af andre grunde alligevel er nødt til at fjerne sne, skal man gøre det forsigtigt, og man må kun anvende en kost, for ikke at beskadige tagdækningen.

    Kundeudtalelse

    ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ herfra

    Dennis har i dag været ude og ordne vores altan. Han var meget grundig og fik skiftet alt, der var dårligt og fik bygget det op korrekt igen med det rigtige fald på. Og så fint nyt pap på til sidst 👏👏

    Mange tak for noget godt arbejde 👏💪

    – Simone

    Indhent et tilbud